BeeHealthyn SuomiSote-alusta käyttöön Päijät-Hämeen hyvinvointialueella

25.4. alkaen päijäthämäläiset saavat digitaalisia terveyspalveluja uudistetusta Päijät-Sote-sovelluksesta. Uusi Päijät-Sote digialusta perustuu BeeHealthyn SuomiSote-alustaan ja palvelut toimittaa Harjun terveys.  

– SuomiSote alusta on pitkän kehitystyön tulos, jossa BeeHealthyn kansainvälisestikin menestynyttä alustaa on yhä kehitetty eteenpäin suomalaisten hyvinvointialueiden ja niiden asukkaiden tarpeisiin. Päijät-Hämeen hyvinvointialue ja Harjun terveys ovat olleet avainasemassa tässä kehitystyössä ja on mahtavaa saada lopputulos alueella käyttöön. Alustan myötä asukkaat saavat jo nyt parhaimmat digitaaliset palvelut, mutta sen lisäksi alustan kehitys jatkuu intensiivisesti. Odotamme innolla, että mahdollisimman moni alueella lataisi uuden sovelluksen, toteaa BeeHealthyn toimitusjohtaja Oskari Eskola. 

– Harjun terveyden toimittama Digiklinikka tuo päijäthämäläisille Suomen parhaat julkiset digipalvelut. Viime vuonna asiointeja oli jo 40 000 ja uskon suosion edelleen kasvavan uuden sovelluksen myötä. Digiklinikalla on iso merkitys perusterveydenhuollon palveluvalikoimassa ja se soveltuu monenlaisten asioiden hoitoon, toteaa Harjun terveyden toimitusjohtaja Petja Orre 

Erityisenä kehityskohteena uudessa sovelluksessa ovat olleet käyttäjäystävällisyys ja selkeys. Päijät-Sote -sovelluksessa toimivat lääkärin vastaanotto, puolesta asiointi sekä kyselyiden lähettäminen.  

– Sovelluksessa asiakas voi lisäksi asioida terveydenhoidon ammattilaistiimin luona, tarkastella laboratoriotietoja ja käyntikertomustekstejä. Hän voi myös tarkastella ja peruuttaa ajanvarauksiaan. Myöhemmin sovellukseen saadaan muun muassa omat mittaustulokset, mikä mahdollistaa käyttäjän omien mittauslaitteiden, kuten verenpainemittarin, tietojen lisäämisen sovellukseen, Päijät-Hämeen hyvinvointialueen digipalveluiden tuotepäällikkö Rami Autio selventää. ’ 

Uuden alustan myötä Digiklinikan ammattilaiset toimivat Päijät-Hämeen alueellisessa potilastietojärjestelmässä. Tämä lisää digivastaanottojen soveltuvuutta yhä useampiin asioihin ja samalla se vapauttaa sote-keskusten ammattilaisten aikaa fyysisiin vastaanottoihin niitä tarvitseville. 

Uudistunut sovellus korvaa alueella aiemmin käytössä olleen OmaMehiläisen teknisen alustan päällä toimineen sovelluksen. Palvelut toimittaa entiseen tapaan Harjun terveys oy. 

Tavoitteena saavutettava asiointi ajasta ja paikasta riippumatta 

Hyvinvointialuejohtaja Petri Virolaisen  mukaan Päijät-Sote-sovellus vastaa monen asiakkaan toiveisiin. Tavoitteena on, että vuoden loppuun mennessä joka kolmas päijäthämäläinen lataa sovelluksen.   

– Sähköinen asiointi on yhteiskunnassamme laajalti käytössä monissa julkisissa palveluissa. Tavoitteenamme on, että siitä tulee myös sosiaali- ja terveyspalveluissa luonteva ja keskeinen asiointiväylä. Fyysinen tapaaminen ei aina ole välttämätön asian hoitamiseksi, Virolainen toteaa.  

– Haluamme tarjota asiakkaille vaikuttavia, kustannustehokkaita ja saavutettavia palveluita sekä erinomaista asiakaskokemusta. Päijät-Sote -sovellus edistää hoitoon pääsyä ja työn sujuvuutta sekä parantaa sähköisen asioinnin laatua. Se tukee myös kestävän kehityksen periaatteitamme: palvelua saa vaikkapa kotisohvalta ilman, että tarvitsee ajella palvelupisteeseen, Virolainen kuvaa.  

Rami Aution mukaan uudistus merkitsee uuden ajan alkua päijäthämäläisten sosiaali- ja terveyspalvelujen kehityksessä.  

– Sovellus yhdistää jatkossa julkisen puolen digipalvelut samalle alustalle ja tuo palvelut asiakkaalle yhden painalluksen päähän, Autio sanoo. 
 

Ohje Päijät-Sote-sovelluksen käyttöönottoon paijat-sote.fi/paijat-sote-sovellus  

Sovellusta voi käyttää myös osoitteessa paijatsote.suomisote.fi.